fbpx
Tahto – Yksilöllinen hyvinvointityökalusi verkossa
Tahto – Yksilöllinen hyvinvointityökalusi verkossa

Tietosuojaseloste

SENTIUM OY:N TIETOSUOJASELOSTE

  1. REKISTERINPITÄJÄ

Sentium Oy (”Rekisterinpitäjä” tai ”me”) käsittelee toiminnassaan henkilötietoja Tahto-palvelun (”Palvelu”) ja verkkosivustonsa tarjoamiseksi ja ylläpitämiseksi sekä suoramarkkinointitarkoituksiin. Lisäksi keräämme analytiikka- ja käyttödataa palvelumme käytöstä sekä verkkosivujemme kävijöistä.

Meille on tärkeää, että tiedät, miten käsittelemme henkilötietojasi. Alla kerromme lisää henkilötietojesi käsittelystä.

Huomaathan, että tämä Tietosuojaseloste soveltuu ainoastaan rekisterinpitäjänä suorittamaamme henkilötietojen käsittelyyn.

Maksutapahtumien osalta rekisterinpitäjänä toimii käyttämämme ulkoinen maksunvälityspalvelu Stripe. Lisää tietoa Stripen tietosuojakäytännöistä saat täältä. (https://stripe.com/guides/general-data-protection-regulation)

Palvelussa voidaan käsitellä terveystiedoksi luokiteltavia tietoja. Pyydämme sinulta rekisteröitymisen yhteydessä erillisen hyväksynnän tällaisten tietojen käsittelylle.

  1. YHTEYSTIEDOT

Sentium Oy

Y-tunnus 2324016-2

Postiosoite: Pietarinrinne 11

01800 KLAUKKALA

Sähköpostiosoite: [email protected]

Tietosuojavastaava:

Tatu Mäkilä, [email protected]

  1. KERÄTYT TIEDOT

Palveluun rekisteröityneiden käyttäjien perustiedot

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Ikä ja syntymäaika
  • Sukupuoli
  • Profiilikuva
  • Asiakkaan mahdollisesti antamat kiinnostustiedot
  • Mahdolliset asiakkaan antamat luvat, kiellot ja suostumukset (esim. suoramarkkinointilupa)
  • Mahdollinen viestintä kanssamme
  • Maksu- ja tilaushistoria

Elämäntavat ja hyvinvointitiedot

  • Pituus ja paino
  • Mahdolliset mittaustulokset (esim. verenpaine, kolestroliarvot)
  • Liikuntatottumukset
  • Ruokailutottumukset
  • Nautintoaineiden/päihteiden käyttö
  • Unen laatu ja määrä
  • Koettu hyvinvointi ja jaksaminen
  • Muut itse dokumentoidut terveyttä koskevat tiedot

Muut tiedot

  • Harrastukset tai mielenkiinnon kohteet
  • Henkilökohtaiset tavoitteet
  • Omat muistiinpanot, aktiviteetit ja päiväkirja
  • Keskusteluhistoria ryhmissä

Analytiikka ja metatiedot

  • IP-osoite
  • URL-reitti palvelussa tai verkkosivulla
  • Vierailun ajankohta
  • Selaintyyppi ja -versio
  • Laitetyyppi
  • Verkkosivulta uutiskirjeen tilanneen sähköpostiosoite
  1. EVÄSTEET JA ANALYTIIKKATYÖKALUT

Voimme hyödyntää palvelussamme tai verkkosivuillamme evästeitä parantaaksemme käyttäjäystävällisyyttä ja toimivuutta. Lisäksi hyödynnämme evästeitä analytiikkatiedon keräämiseksi ja sosiaalisen median tilien integroimisessa Palveluumme.  

Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle tallennettava tekstitiedosto. Jos et halua sivustojen tallentavan evästeitä tietokoneeseesi, voit estää evästeet selainasetuksistasi.  Tällöin emme voi taata että Palvelumme toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

Käytämme verkkosivuillamme Google Analytics-työkalua. Lisää tietoa Google Analyticsin evästeistä ja tietosuojasta on saatavilla Googlen tietosuojaselosteesta. (https://policies.google.com/privacy?hl=en)

  1. MISTÄ SAAMME HENKILÖTIEDOT?

Ensisijaisesti saamme tiedot suoraan sinulta itseltäsi, esimerkiksi kun täytät tietojasi itse palveluun rekisteröityessäsi, käyttäessäsi palvelua tai ottaessasi meihin yhteyttä.

Analytiikkatietoja keräämme automaattisesti.

 

  1. TIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUKSET JA OIKEUDELLINEN PERUSTA

Henkilötietoja voidaan lisäksi käyttää seuraaviin muihin lain ja suostumusten mukaisiin käyttötarkoituksiin:

Palvelun tarjoamiseksi

Käsittelemme henkilötietoja ensisijaisesti palvelumme tuottamiseksi ja tarjoamiseksi, esimerkiksi käyttäjätilien luomisen mahdollistamiseksi.

Viestintään ja asiakaspalveluun

Henkilötietoja voidaan käsitellä Rekisterinpitäjän ja käyttäjän välisen viestinnän sekä asiakaspalvelun tai palautteen vastaanottamisen ja käsittelemisen mahdollistamiseksi.

Jos otat meihin yhteyttä, käytämme annettuja tietoja kysymyksiin vastaamiseen ja mahdollisten ongelmien ratkaisemiseen sekä viestisi käsittelyyn.

Suoramarkkinointiin

Mikäli olet antanut suostumuksesi suoramarkkinoinnin vastaanottamiseen, voimme lähettää sinulle tiedotteita Rekisterinpitäjän palveluista sekä muuta suoramarkkinointimateriaalia.

Rekisteröidyllä on aina oikeus kieltää meitä käyttämästä henkilötietoja suoramarkkinointiin, markkinatutkimukseen tai profilointiin olemalla meihin yhteydessä yllä osoitettujen yhteystietojen mukaisesti taikka käyttämällä suoramarkkinointiviestien tai uutiskirjeen yhteydessä tarjottavaa tilauksen peruuttamismahdollisuutta.

Laadun parantamiseksi, tilastointiin ja kehityssuuntauksien arvioimiseksi

Voimme käsitellä Palvelun käyttöä koskevia tietoja parantaaksemme Palvelumme laatua esimerkiksi analysoimalla erilaisia Palvelun käyttöön liittyviä kehityssuuntauksia. Kun mahdollista, käytämme tähän tarkoitukseen vain sellaisia yhdistettyjä tietoja, joista henkilöitä ei voida tunnistaa.

Lakisääteisten velvolisuuksiemme täyttämiseksi

Lakisääteisten velvollisuuksiemme perusteella saatamme säilyttää esimerkiksi tilaushistoriaa, ja tilauksia tai maksuja koskevaa materiaalia kirjanpitolainsäädännön velvoittaman ajan.

Käsittelyn peruste

Käsittelemme henkilötietoja hoitaaksemme sopimussuhteisiin perustuvat velvollisuutemme käyttäjiä kohtaan sekä lainmukaiset velvollisuutemme. Lisäksi käsittelemme henkilötietoja oikeutetun etumme perusteella harjoittaaksemme, ylläpitääksemme ja kehittääksemme liiketoimintaamme sekä luodaksemme ja ylläpitääksemme asiakassuhteita. Kun käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun etumme perusteella, vertaamme oikeutettuja etujamme sinun oikeuteesi yksityisyyteen.

Joissain palvelun osissa voimme pyytää erillisen suostumuksen henkilötietojen käsittelylle. Näissä tapauksissa voit peruuttaa antamasi suostumuksen milloin tahansa.

 

  1. SÄILYTYSAIKA

Säilytämme henkilötietoja ainoastaan niin kauan, kuin ne ovat on tarpeellisia yllä yksilöityjen käyttötarkoituksien toteuttamiseksi, ellei lainsäädäntö edellytä tietojen pitempää säilyttämistä. Säilytysaika riippuu tietojen luonteesta sekä käsittelyn tarkoituksesta. Enimmäissäilytysaika voi näin ollen vaihdella tapauskohtaisesti.

Palvelun käyttöäsi koskevat Käyttäjätiedot hävitetään lähtökohtaisesti kohtuullisen ajan kuluessa siitä, kun olet lopettanut Palvelumme käytön. Säilytämme Käyttäjätietoja niin kauan, kun henkilö on Palvelumme rekisteröitynyt käyttäjä taikka niin kauan, kun laki sitä meiltä edellyttää tai meillä on jokin lainmukainen syy säilyttää tietoja esimerkiksi vaateiden käsittelyn, sisäisen raportoinnin, markkinoinnin tai tilinpitovelvollisuuden vuoksi.

Säilytämme Analytiikkatietoja kohtuullisen ajan niiden keräämisestä, minkä jälkeen tiedot poistetaan.

  1. HENKILÖTIETOJEN SIIRTÄMINEN EUROOPAN TALOUSALUEEN ULKOPUOLELLE

Lähtökohtaisesti käsittelemme henkilötietoja Euroopan talousalueen sisällä.

Saatamme kuitenkin joissain tilanteissa käsitellä henkilötietoja myös järjestelmissä, jotka siirtävät tietoja Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Jos Euroopan komissio ei ole katsonut kohdemaan tietosuojan tasoa riittäväksi, takaamme sopimuskäytäntöjemme (esimerkiksi Euroopan komission mallilausekkeet henkilötietojen siirtämisestä kolmansiin maihin) tai muiden toimenpiteiden avulla riittävän tietosuojan tason henkilötiedoillesi.

  1. HENKILÖTIETOJEN VASTAANOTTAJARYHMÄT

Voimme luovuttaa henkilötietojasi Rekisterinpitäjän organisaation ulkopuolisille tahoille seuraavissa tilanteissa:

 

Oikeudellisista syistä

Voimme luovuttaa henkilötietoja Rekisterinpitäjän organisaation ulkopuolisille osapuolille, jos pääsy henkilötietoihin on kohtuullisesti katsoen tarpeellista (i) soveltuvan lain, sääntelyn tai tuomioistuimen päätöksen noudattamiseksi; (ii) petoksen, identiteettivarkauden, rahanpesun, terrorismin rahoittamisen taikka tietoturva- tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi tai muutoin asian käsittelemiseksi; tai (iii) Rekisterinpitäjän, asiakkaidemme tai yhteistyökumppaneidemme  omaisuuden suojelemiseksi tai turvallisuuden takaamiseksi taikka yleisen edun edellyttämien tarkoitusten varmistamiseksi lainsäädännön mukaisesti.

Valtuutetuille palveluntarjoajille

Voimme luovuttaa henkilötietoja meille palveluita suorittaville valtuutetuille palveluntarjoajille. Sopimuksemme palveluntarjoajiemme kanssa sisältävät sitoumukset, joiden mukaisesti palveluntarjoajat sitoutuvat rajoittamaan henkilötietojen käyttöä sekä noudattamaan vähintään tämän selosteen mukaisia yksityisyys- ja tietoturvastandardeja.

Nimenomaisella suostumuksellasi

Voimme luovuttaa henkilötietoja Rekisterinpitäjän organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille muista, kuin edellä mainituista syistä, kun meillä on siihen rekisteröidyn nimenomainen suostumus. Rekisteröidyllä on oikeus peruuttaa aiemmin annettu suostumus milloin tahansa.

  1. REKISTERÖIDYN OIKEUDET

Oikeus saada pääsy tietoihin

Rekisteröidyillä on oikeus saada pääsy henkilötietoihinsa, joita Rekisterinpitäjä käsittelee. Voit halutessasi ottaa meihin yhteyttä selvittääksesi, mitä henkilötietoja käsittelemme sekä mihin tarkoitukseen näitä tietoja käytetään.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Sinulla on oikeus saada virheelliset, epätarkat, vaillinaiset, vanhentuneet tai tarpeettomat henkilötiedot, joita säilytämme, korjatuiksi tai täydennetyiksi toimestamme. Ottamalla meihin yhteyttä voit päivittää esimerkiksi yhteystietosi tai muut henkilötietosi.

 

Oikeus vaatia tiedon poistamista

Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi. Suoritamme pyyntösi mukaiset toimenpiteet, ellei meillä ole perusteltua syytä olla poistamatta tietoa.

Vastustamisoikeus ja oikeus rajoittaa käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä tai profilointia, jos tietojasi käsitellään suoramarkkinointia varten. Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista myös muun muassa silloin, kun sinua koskevat tiedot eivät pidä paikkaansa. Lisäksi sinulla on tietyissä erityistilanteissa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos perusteena on henkilökohtainen erityistilanne.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Rekisteröidyllä on oikeus saada meille itse toimittamansa henkilötiedot meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa sekä itsenäisesti siirtää tiedot kolmannelle osapuolelle.

Oikeuksien käyttäminen

Jos haluat käyttää jotakin ylläolevista oikeuksista, pyydämme lähettämään Rekisterinpitäjälle postitse tai sähköpostitse seuraavat tiedot: nimi, osoite, puhelinnumero ja kopio voimassaolevasta henkilöllisyystodistuksesta. Henkilöllisyyden todistamiseksi voimme pyytää lisätietojen toimittamista.

Voimme hylätä pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat selvästi perusteettomia.

Tietojesi tarkastaminen on lähtökohtaisesti maksutonta. Pidätämme kuitenkin oikeuden periä kohtuullisen käsittelymaksun toistuvista tarkastuspyynnöistä.

 

  1. TIETOTURVALLISUUS

Olemme toteuttaneet hallinnollisia, organisatorisia, teknisiä ja fyysisiä suojatoimenpiteitä keräämiemme ja käsittelemiemme henkilötietojen suojaamiseksi. Turvatoimemme on suunniteltu ylläpitämään asianmukainen taso tietojen luottamuksellisuuden, eheyden ja saatavuuden varmistamiseksi.

Henkilötietoja voivat käsitellä ainoastaan ne henkilöt, joiden työtehtävien puolesta tämä on perusteltua. Henkilötietojen käyttö on suojattu asianmukaisin käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin ja käyttöoikeuksin.

 

  1. VALITUKSEN TEKEMINEN

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos koet Rekisterinpitäjän henkilötietojen käsittelyn olevan tietosuojalainsäädännön vastaista.