fbpx
Tahto – Yksilöllinen hyvinvointityökalusi verkossa
Tahto – Yksilöllinen hyvinvointityökalusi verkossa
Kuva pölyisistä pulloista

Tipaton tammikuu?

Tammikuu on pian puolessa välissä. Onko takana lähes kaksi viikkoa kokonaan ilman alkoholia? Ajatteletko monien muiden tapaan, että sinun ei tarvitse vähentää alkoholin käyttöäsi eikä varsinkaan viettää tipatonta tammikuuta, koska alkoholi ei ole sinulle ongelma?

Tissuttelua

Tänä vuonna tipattoman tammikuun teemana on tissuttelu. Kolkuttaako omatunto nyt? Lasi viiniä ruuan kanssa juhlistamaan arki-illan ateriaa ja ehkä päälle laadukas viski TV:n ääressä. Perjantaina pari bisseä työkavereiden kanssa raskaan viikon päätteeksi ja saunaolut lauantaina. Eihän se ole paljon mitään, eihän? Yksinään mikään näistä ei liene liikaa, mutta jos satunnainen alkoholiannos muuttuu joka päiväiseksi, niin siitä muodostuu ongelma. Tämä tapahtuu aivan huomaamatta. Siksi on hyvä miettiä omaa alkoholin käyttöään ja pohtia, voisitko olla kokonaan ilman alkoholia edes yhden illan, viikon tai jopa koko kuukauden?

Kokeile alkoholitonta

Yle uutisoi joulukuussa alkoholittomien juomien suosion kasvusta (https://yle.fi/uutiset/3-10548344). Varsinkin alkoholittomien oluiden tarjontaa on nykyään yllinkyllin ja kulutus onkin noussut. Jos alkoholittomien oluiden ja muiden juomien maailma on sinulle vieras, niin ota tehtäväksesi tutustua siihen. Tuotteita löytyy joka kaupanhyllyltä ja Alkosta lisää aina Salmarista lähtien.

Jos tammikuussa on jo tullut tissuteltua, naukkailtua tai vaikka ihan rehellisesti ryypättyä, niin voit aloittaa tipattoman kuukauden vaikka tänään. Muista kuitenkin, että kaikkea kuukauden aikana juomatta jäänyttä alkoholia ei ole aivan pakko juoda heti tipattoman loputtua.

Haluatko ottaa askeleen kohti parempaa terveyttä? Tutustu Tahtoon!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.