fbpx
Tahto – Yksilöllinen hyvinvointityökalusi verkossa
Tahto – Yksilöllinen hyvinvointityökalusi verkossa

Muutos – Uhka vai mahdollisuus?

Oletko sinä joskus miettinyt, että haluaisit muuttaa jotain elämässäsi? Mieti hetki rutiinejasi. Onko herätyskellosi ajoissa soimassa vai torkutatko viimeiseen asti? Pesetkö hampaat? Syötkö aamulla herättyäsi aamupalan? Onko arkipäivissäsi kiireen tuntu ja juokset paikasta toiseen pää kolmantena jalkana?  Oletko tapaamissa ajoissa vai se jota joutuu aina odottamaan?

Yksi muutos kerrallaan

Elämässäsi on varmasti paljon hyvää, mutta koska edelleen luet tätä, haluat ehkä muuttaa siinä jotakin. Isoa tai pientä. Kaikkea ei kannata lähteä muuttamaan kerralla, joten valitse yksi tavoite. Hengitä syvään ja mieti mikä olisi se tärkein muutos sinulle. Voit kirjoittaa sen paperille ja kiinnittää vaikka jääkaapin oveen muistuttamaan muutoksesta.

Lähde muutoksen matkalle pienin askelin. Oli kyse mistä vaan, tee yksi asia kerrallaan. Se, että haluat tehdä muutoksen, on isoin ja tärkein asia tällä matkalla.

Mieti mikä auttaa sinua muutoksessa. Miten siitä voisi saada hauskempaa? Kuvitellaan että haluamasi muutos olisi esimerkiksi käydä kävelyllä useammin. Voit pyytää perheenjäsenen tai ystävän mukaan, kuunnella musiikkia tai vaikka hyvää podcastia. Jos muutos taas olisi se, että haluat aloittaa aamut rauhassa, laita kello soimaan aiemmin. Varaa kaikki tarpeellinen illalla valmiiksi ja herää ensimmäiseen herätykseen, älä torkuta vaikka olisikin ihana kääntää kylkeä ja jatkaa unia.

Epäonnistuminen

Nyt kun olet päättänyt aloittaa, tai ehkä jo aloittanut, muutoksen sinun täytyy pitää mielessä, että aina ei pysty pitämään kiinni päätetyistä asioista. Jos näin tapahtuu muista, että epäonnistuminen on onnistumista. Olet onnistunut yrittämään. Ja onnistut myös jatkossa.

Elämä on oppimista loppuun asti. Elämä olisi tylsää, jos näin ei olisi. Eikö niin?

Mikä on sinun muutoksesi?

Tee muutos näkyväksi

Alla Tahdon vinkit muutokseen. Käytä vapaasti ja sovella itsellesi sopivaksi!

  • Kirjoita tavoite paperille ja laita se paikkaan, josta se näkyy
  • Kerro läheisillesi
  • Sitouta muut samaan aikaan
  • Lupaa somessa
  • Kirjoita fiiliksiä aktiivisesti muistiin esimerkiksi päiväkirjaan
  • Älä lannistu vaan yritä uudestaan

Kokeile Tahtoa apuna muutoksessa. Tammikuun loppuun mennessä rekisteröityneet saavat kokeilukuukauden täysin ilmaiseksi. tahtohealth.fi/parempiolo

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *