fbpx
Tahto – Yksilöllinen hyvinvointityökalusi verkossa
Tahto – Yksilöllinen hyvinvointityökalusi verkossa
Violetit kukat

Hyvän mielen jutut

Kiire, stressi, huonot yöunet, nälkäkiukku, omat itselle asetetut vaatimukset, toisten toiveet ja odotukset, jatkuvat arjen (ja vapaa-ajan) aikataulut. Kaikkien näiden keskellä voi olla haastavaa olla hyvällä mielellä. Huonotuulisuus vie turhaan voimavaroja eikä mikään tunnu oikein sujuvan.

Meneillään olevaan kesälomakauteen asetetaan helposti todella suuria odotuksia, kun vihdoin saa olla vapaalla ja rentoutua. Rentous vaihtuu minuuttiaikatauluun, jotta varmasti ehtii ”extempore” sisävesiristeilylle, lasten kanssa mukavalle eväsretkelle ja kavereiden kanssa kivoihin grillibileisiin. Koko kevään kasvanut kirjapinokin odottelee kesälomaa, kun ”sillonhan on aikaa lukea”. Mitäpä jos kesästressin ja aikataulujen sijaan miettisimme, mitä pieniä asioita voisi tehdä ja huomata, jotta saisi paremman mielen?

Tiedosta

Ensimmäinen askel kohti hyvän mielen juttuja, on tiedostaminen. Ole läsnä siinä mitä teet, äläkä mieti juuri puhelimeen kilahtanutta viestiä tai sitä, kuinka taas söit kahvin kanssa pullaa, vaikka ei pitänyt. Päätä murehtimisen sijaan, että olipa hyvä pulla ja käytä portaita hissin sijaan. Tämän jälkeen voit paremmin keskittyä keskusteluun kaverin kanssa tai mitä hyvän mielen juttua ikinä olitkaan tekemässä. Kun teet asiat tiedostaen, niin muistatkin jotain tekemästäsi.

Onko huonon mielesi taustalla joku suurempi, ehkä tiedostamatonkin asia, joka estää sinua olemasta hyvällä mielellä? Voisiko asialle tehdä jotain, jotta se ei painaisi mieltäsi jatkuvasti?

Pohdi

Jos kaikki tuntuu olevan päin mäntyä, pysähdy hetkeksi miettimään onko aivan todella niin. Löytyisikö kuitenkin joku pieni asia mistä saisi hyvää mieltä harmauden keskelle?

Kun lapsi kaataa tahallaan maitolasinsa kolmannen kerran saman ruokailun aikana, ei hymy itsellä ole välttämättä kovin herkässä. Lapsen hymy voi sen sijaan olla hyvinkin leveä – ”Minä osasin kaataa lasin!”. Siitäkin voi koittaa olla iloinen.

Töissä ohilipuvat dedikset kiristelevät hermoja, mutta ehkä söit hyvän lounaan kivan työkaverin kanssa ja päivittelitte samalla nykymuotia ja taas niin trendikkäitä eläinkuoseja. Kiireen keskellä pienet hyvän mielen jutut ovat erittäin tärkeitä ja auttavat jaksamaan. Ne vain pitää huomata.

Kesävinkit

Loman onnistuminen ja hyvän mielen saaminen kesällä tai muulloinkaan ei välttämättä vaadi kahden viikon luksuslomaa kaukomailla. Voit löytää kivoja juttuja myös läheltä ja joka päiväisestä elämästä. Niiden avulla jaksaa myös talvikaudella!

Kuuntele lintujen laulua

Lintujen laulu aikaisin aamulla saattaa kieltämättä olla joskus hieman ärsyttävää, jos siihen herää kesken unien. Onneksi on korvatulpat. Aamukahvin seurana lintujen viserrys sen sijaan on ihanaa!

Nauti siitä mitä syöt

Maailma ei kaadu jäätelötötteröön kuumana päivänä kesken dieetin. Jäätelö kuitenkin menee aivan hukkaan, jos sen syö jatkuvasti asiaa katuen.

Kokeile lähiseutumatkailua

Siis oikeasti lähiseudulle. Kuinka paljon läheltäsi löytyy kiinnostavia kohteita, joissa vaan ei ole koskaan tullut käytyä? Matkan voi tehdä vaikkapa kävellen, pyörällä tai bussilla. Nouse bussiin ja katso minne se vie! Löydätkö itsesi kaupunginosasta, jossa et ole koskaan käynyt?

Sibeliusmonumettti alhaalta kuvattuna

Istu hetkeksi puistonpenkille

Millaisia ihmisiä ohitsesi kulkee? Mitä ympärilläsi kuuluu? Saatat ehkä päästä kiinnostavaan keskusteluun uuden ihmisen kanssa.

Älä anna sateisen sään masentaa

Mitä sitten, jos välillä vähän sataa. Sateen jälkeen on poutasää, eikö? Ukkosen jyristessä on mitä parhain hetki lukea yhtä niistä kirjapinon kirjoista, joita olit kerännyt lomaa varten. Sateella on oiva aika myös siivota jääkaappi, jonka siivoukseen ei ikinä löydy aikaa. Seuraavana aamuna kahvimaitoa kaapista kaivaessa on ihan varmasti parempi mieli.

Ilahduta toista

Usein saamme itsellemme enemmän hyvää mieltä toisen ilahduttamisesta. Soita, mene käymään, pyydä kesäteatteriin. Naapurin tervehtiminen tai hetken keskustelu voi saada yksinäisen ihmisen hyvinkin iloiseksi.

Älä tee mitään

Jos siltä tuntuu, niin tekemättömyyskin on ihan ok!

Tee sitä mistä juuri sinä pidät

Jos mikään edellä mainituista ei nappaa, niin tee sitä mistä sinä tykkäät. Se on tärkeintä!

Makkaran paistoa nuotiolla

Oma tämän päivän hyvän mielen juttuni

Tätä kirjoittaessani nostin välillä katseeni ulos ikkunasta. Pihamaallamme pomppii pikkulintuja välillä pysähtyen ja hetken pää vinossa kuunnellen mitä maan alta kuuluu. Aivan yhtäkkiä pää painuu maahan ja noustessaan saaliina nokassa on pitkä mato. Välillä saalis jaetaan lajitovereiden kesken, välillä mato päätyy omaan suuhun. Lintujen touhuja seuraillessa nousee väkisin hymy huulille. Nyt on sinun vuorosi miettiä päivän hyvän mielen juttu. Kuulisimme mieluusti sinun juttusi, jätä siis kommentti!

Oikein hyvää mieltä kaikille <3 <3

Ps. Kaikkea kirjoituksessa mainittua saa käyttää hyväkseen sopivissa määrin myös kesäkauden ulkopuolella.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.