fbpx
Tahto – Yksilöllinen hyvinvointityökalusi verkossa
Tahto – Yksilöllinen hyvinvointityökalusi verkossa

Hetki ilman sosiaalista mediaa

Tiedätkö kuinka monta kertaa katsot puhelinta päivässä ja kuinka paljon vietät aikaa sosiaalisessa mediassa? Onko se liikaa vai juuri sopivasti? Jollei puhelimestasi löydy valmiiksi toimintoa käytön seuraamiseksi, niin voit ladata erillisen sovelluksen sitä varten.

Käy lounaalla ystävän kanssa ilman puhelinta

Monesti lounaalla käydessä otamme kuvan juuri pöytään saapuneesta annoksesta, koska se näyttää taivaallisen hyvältä. Tämän jälkeen lisäämme kauniin kuvan vielä äkkiä Instagramiin tai Facebookkiin. Annos saattaa tässä vaiheessa olla jo jäähtynyt tai postaaminen on ainakin keskeyttänyt sinun ja ystäväsi kuulumisten vaihtamisen. Voisitteko ensi kerralla sopia jo etukäteen laittavanne puhelimet äänettömälle, jotta saatte vaihtaa kuulumiset rauhassa ilman keskeytyksiä?

Soita

Monella meistä asuu kauempana sukulainen, ystävä tai ehkä entinen koulu- tai työkaveri, joku jonka kanssa et ole puhunut pitkään aikaan. Somessa jaetut kuvat ja päivitykset eivät välttämättä kerro mitä hänelle oikeasti kuuluu. Soita hänelle.

Nauti luonnosta

Milloin viimeksi kävit kävelyllä ilman puhelinta ja nautit äänistä, joita kuuluu ympärillä? Kevät on tulossa ja linnut alkavat pian muuttaa takaisin Suomeen. Voisitko ehkä ensi kerralla jättää puhelimen kotiin ja vain nauttia hetkestä?

Lue kirja

Lukeminen vähentää stressiä, edistää terveyttä ja parantaa keskittymiskykyä. Muistatko milloin viimeksi luit kirjan? Mitä jos sukeltaisit lempikirjasi maailmaan iltaisin sosiaalisen median sijaan?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.